2012 m. sausio 28 d., šeštadienis

Užkeptas česnakas su daržovėmis


Ką ir besakyti, kartais tikrai norisi neįmantraus, paprasto maisto, kuris neapkrauna. Aš tai vadinu "šaldytuvo likučių likvidavimu". Ir tikrai, čia kalafioro, kopūsto, morkų bei razinų kompanija. Beje, visai draugiška kompanija, nes prie jų dar labai gerai jaučiasi keptas folijoj česnakas. Jo viršūnę nupjaunu, įvynioju į foliją, pašlakstau aliejumi ir kepu orkaitėj, įkaitintoj iki 170 laipsnių apie 45 minutes. Kad nesijaustų jis ten vienišas, šalia būtinai dar 4-5 česnakų galveles kepu. Apverdu kalafiorą su druska ir ciberžole. Keptuvėje pilu alyvuogių aliejaus, beriu  morkytę, pjaustytą kopūstą, įberiu saujelę razinų, įpilu šiek tiek vandens, padruskinu, papipirinu. Aš dar beriu  Provanso žolelių mišinio- rozmarino, baziliko, čiobrelių, peletrūno- šaukštelį. Troškinu, kol suminkštėja daržovės, bet ne iki galo- šiek tiek turi likti traškumas. Pabaigoje įpilu šaukštelį sezamų aliejaus, įdedu šaukštą riebaus natūralaus jogurto, viską atsargiai sumaišau ir tiek to darbo.. Skonis netikėtas ir tikrai neprastas! :)






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą